Konferens i Nice hösten 2017

Conona på konferens i Nice hösten 2017

En av höjdpunkterna med att arbeta på Conoa är den årliga höstkonferensen! Årets konferensresa gick till Nice på den franska rivieran där vi hade ett par trevliga dagar tillsammans i solen och laddade upp med energi inför en produktiv höst. Temat för året konferens var konsultmässighet, presentationsteknik och mötesteknik.

Konferensens första gruppövning gick ut på att spela in och klippa ihop en film om Conoa. Kreativiteten flödade och med skådespelarinsatser långt över förväntan är inte omöjligt att någon av grupperna får återvända till rivieran nästa år för att ta emot en guldpalm i Cannes.


Fokus på presentationsteknik

Kenneth Albinsson höll även en längre dragning om retorik och presentationsteknik. Föreläsningen gav många konkreta verktyg för att hålla lyckade framträdanden där publiken lyssnar och tar till sig budskapet. Under det avslutande konferenspasset diskuterades även hur vi kan agera i sociala medier för att bygga våra personliga varumärken och samtidigt hjälpa Conoa framåt.

Utöver att lära oss nya saker bjöd konferensen i Nice bland annat på sightseeing i gamla stan, ett besök i Monaco och inte minst långa och trevliga middagar!

Avsaknaden av teknikämnen under konferensen orsakade viss abstinens bland våra tekniker och obekräftade rykten gör gällande att det både har deployats databaser och byggts containrar under småtimmarna. Men sammantaget hade vi det riktigt, riktigt bra och dagarna i Nice bjöd på aha-upplevelser, många skratt, bad i medelhavet, god mat och några nattsuddare fick även en portion huvudvärk.


Att jobba på Conoa

Eftersom de flesta av Conoas medarbetare är konsulter spenderar de större delen av sin arbetstid på plats ute hos kund. Därför är det extra viktigt att samla alla medarbetare med jämna mellanrum för att svetsa samman gruppen och utvecklas tillsammans.

Vill du följa med på en najs konferens hösten 2018? Just nu söker vi fler kollegor som är specialister på Linux och Docker>>

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »