Jonas Larson – ny Senior Infrastructure Engineer hos Conoa

Jonas Larson Conoa

Conoa presenterar sitt senaste nyförvärv, seniora infrastrukturspecialisten Jonas Larson. 46-åringen kommer senast från MatHem där han arbetat i en roll som TechLead och han ansluter till Conoa 1 september.

Vi har under året sett en fortsatt hög efterfrågan på erfarna tekniker med specialistkunskaper inom Kubernetes och container-teknik och känner oss oerhört nöjda med att Jonas ansluter till vårt konsultteam. I Jonas får vi in en medarbetare som har stor erfarenhet som IT-konsult och som verkligen brinner för att alltid lära sig nya tekniker. Han har en spännande bakgrund inom både Dev och Ops, och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Jonas kommer senast från en anställning som IT-chef och TechLead på MatHem och arbetade innan dess hos våra branschkollegor RedBridge i roller som både konsult och CTO.

Hej Jonas, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns riktigt, riktigt bra! Ska bli kul att lära känna nya kollegor och jag ser fram emot att lära mig mer om lösningarna Conoa jobbar med. Jag har ägnat delar av sommaren åt att labba med Rancher och Kubernetes, och det ska bli kul att göra ett djupdyk in i container-teknologin.

Ja, vi har förstått att du ser fram emot att arbeta mer hand-on igen. Vad vill du jobba med framöver, om du fick önska helt fritt?
– Finns inga drömuppdrag sådär, men precis som du säger så vill jag jobba mindre med IT-politik och mer med teknik. Rent generellt så vill jag att kunden ska vara riktigt nöjd med det jag presenterar eller gör, och att jag själv känner att mitt jobb genererar ett mervärde.

Om du vrider runt armen på mig så får jag väl säga att jag vill jobba med Kubernetes och container – det är ju därför jag är här. Jobbar gärna på ett större företag med en stor installation och en plattform som hanterar mycket data. Helt enkelt något utöver det vanliga. En utmaning!

Jag vill helst komma in så tidigt som möjligt så att jag kan vara med och påverka områden som nätverk, storage, orkestrering, och så vidare. Sen vill jag såklart vara med i genomförandefasen, kanske som projektledare eller arkitekt. Och förhoppningsvis får jag även summera allt med att hålla utbildning och göra överlämning av en plattform i världsklass.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Absolut! Jag har jobbat med open source sedan millennieskiftet och sedan dess har det ju varit en stor boom. Jag kommer från Unix-världen och med Linux öppnades en helt ny värld utan egentliga hinder. Om det finns vilja och intresse kan man ju göra precis vad som helst. Branschen har ju pratat mycket om Linux, men det är ju alla tusentals produkter runt omkring som är det mest intressanta. Att jobba med open source är ju numera praxis och det finns många storbolag där ute som har open source communityn att tacka för mycket av sin framgång.

Finns det något open source-projekt du vill tipsa om?
– Många! Men jag kommer inte med något nytt och coolt tips utan jag måste säga Vim som har varit min go to text editor i många år nu, både privat och professionellt. ”Alla” känner ju till Vim, men här hittar du en beskrivning på sex kilobyte.

Vad gör du på fritiden, när du inte datar?
– Bor i Knivsta tillsammans med Mary, en dotter och två hundar. Jag brottades på ganska hög nivå under många år, men det passar inte klockrent för en 46 år ung kropp. Så för ett par år sedan började jag med Brasiliansk jiu-jitsu istället. Håller även på med sportdykning och snickrar lite möbler när tiden finns.

Varmt välkommen Jonas!

Dela inlägg

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Senaste inläggen

k0s Mårten Cassel Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

k0s