Anton Eriksmo – Senior Platform Engineer till Conoa

Anton Eriksmo Conoa

Vi är glada över att hälsa Anton Eriksmo välkommen till Conoa. Han går rakt ut på uppdrag hos en av våra kunder inom Telecom men givetvis slipper han inte undan en välkomstintervju.

Anton kommer senast från Tietoevry där han har arbetat i en roll som konsult inom devops och automation. Anton har lång erfarenhet av att bygga plattformar on-prem från grunden och han har en bakgrund som testautomatiserare. Han har arbetat med drift och design testmiljöer såväl som produktionsmiljöer

“Anton har fått mycket positiva vitsord, både från sina nya kollegor på Conoa och från sina tidigare arbetsgivare. Han brinner för att leverera högkvalitativa resultat och är en betydande bidragsgivare till teamets framgång. Dessutom är hans passion för alpin skidåkning alltid ett plus i kanten,” säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Anton, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Tack så mycket! Det känns jättekul att vara här!

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Jag har arbetat länge inom ett statligt projekt med containerteknik och Kubernetes. Jag har även arbetat länge med automatisering av olika slag.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag skulle gärna vilja jobba med mer automatisering. Det har alltid varit något jag tyckt varit kul att göra, att förenkla tidskrävande och krångliga processer har alltid varit mitt driv.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Det skulle vara kul att få förbättra och förenkla en äldre och omständlig applikation till en modern och lättarbetad miljö. Att få göra det komplicerade enkelt vore skoj!

Vad är din relation till Linux och open source?
– Jag har jobbat med Linux och open source hela min karriär. Är förmodligen en av få som bara har använt Linux desktop i min karriär.

Och Kubernetes?
– Tyvärr var vi för tidiga med containers på mitt förra jobb och började arbeta med Rancher-Cattle men för ett par år sedan fick jag ansvaret för att konvertera alltihop till Kubernetes vilket var en kul och spännande utmaning.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Jag har en särskild förkärlek för mkdocs-material (https://squidfunk.github.io/mkdocs-material/) vilket jag tycker är väldigt trevligt för dokumentation.

Har du några fritidsintressen?
– Jag är en simulatornörd och gillar att köra racing och flygsimulator. Försöker även komma iväg och åka snowboard när jag har möjlighet, det har varit ett intresse i många år.

Vi tackar Anton för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa! Vi ser fram emot att han ska lära oss allt han kan om MkDocs och simulatorer!  

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »