Tony Norlin – ännu en infrastrukturspecialist hos Conoa

Idag är vi glada för att hälsa Tony Norlin välkommen Conoa! Tony är infrastrukturspecialist med brinnande intresse för teknik i allmänhet och open source i synnerhet. Han kommer senast från Försvarsmakten och arbetade flera år på EVRY innan dess.

Tony bor i Köping som är home of Mälardalens bästa pizzeria och världens längsta smörgåstårta. Med Tony ombord i Conoa-båten utökar vi vårt upptagningsområde och har skapat oss en riktigt fin pizzaslice på kartan, med medarbetare som bor i Stockholmsområdet, Oxelösund i söder, Köping i väster och Norrtälje i norr.

Fem snabba till Tony:

Vilket OS föredrar du?
– RHEL eller Solaris är det som jag föredrar att använda på jobbet. Hemma är Solaris-forken OmniOS CE en favorit. Bland annat för att den den kör ZFS i botten och har integrerad container-teknologi. Den är riktigt trevlig och stabil, och teknisk överlägset mycket annat. Erbjuder ett öppet och stabilt filsystem, och bra virtualiseringsmöjligheter. Jag skulle gärna använda det även i jobbsammanhang, men har inte gjort de än än så länge.

Finns det några open source-verktyg som du vill tipsa om?
– Två av mina favoritverktyg är XPRA och Pass. Xpra möjliggör att man kan starta en grafisk applikation på ett ställe och fortsätta arbetet från en annan plats. Pass är en öppen lösenordshanterare som bygger på helt vanliga standardkomponenter och stödjer såväl team-funktionalitet som synkning via git.

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– När jag var på ett av nordens största logistikföretag satte jag upp en applikation för sortering av post. Lösningen baserades på Red Hat Cluster och Syslore IAL, och med hjälp av applikationen kunde bland annat paketen och breven i bilen sorteras efter postrundan!

– Det är alltid roligt att bygga lösningar som påverkar slutanvändare och kunder. Den här lösningen reducerade kraftigt tiden för både postsortering och distribuering, vilket gjorde vardagen bättre för postutdelarna. Så det är något jag är väldigt stolt över!

Vad gör du på fritiden?
– Jag har sambo och en son på 5 år så mycket av fritiden handlar om att umgås med familjen. Blir så klart även ”lite” datortid där jag labbar med open source-projekt. Latinamerikans dans är ett annat intresse. Zumba-passen ledde till salsa och nu hittar man mig titt som tätt på något danspalats i Mälardalen.

Och så sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?
– Efter en resa till Napoli för ungefär tio år sedan så blev jag lite av en Pizza-nörd och föredrar napolitansk pizza. Helst ska pizzerian vara ansluten till AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) men det finns bara tre i hela Sverige. Om jag får vara lokalpatriot säger jag därför pizzeria Italian Piazza i Köping, och jag väljer helst en pizza Margherita con Mozzarella di Bufala där den serveras bra!

Vi får se om Kenneth vågar ta med Tony till sitt stammishak på Sveavägen när han får höra om Tonys intresse för pizza. Istället kanske vi kan se fram emot en helkväll på Stockholm Salsa Dance, som ligger runt hörnet från Conoas kontor?

Tack för intervjun Tony, och välkommen till Conoa!