Hiamal Llanos – Senior DevOps till Conoa

Hiamal Llanos Conoa

Vi inleder veckan på bästa sätt genom att presentera Hiamal Llanos som senaste stjärnskottet bland Conoas konsulter. Med över 20 års erfarenhet från IT-branschen kommer Hiamal in med en kompetens där det finns både bredd och djup. Han går in en roll som Senior DevOps-konsult.

Redan när vi träffade Hiamal för första intervju förstod vi att han med sitt driv och nyfikenhet kommer passa väldigt bra hos oss. Han har lång erfarenhet från branschen och har även hängt med i teknikutvecklingen senaste åren. Dessutom är han väldigt trevlig, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hiamal kommer senast från ett uppdrag som DevOps-konsult där han har stöttat kunden med att bygga upp en molntjänst. Arbetet på Conoa inleds med Kubernetes Administration-kurs, men vi hann fånga honom för en intervju innan kursen drar igång.

Hej Hiamal. Hur känns det att komma in på Conoa?

­– Känns spännande och roligt. Känner mig rejält välkomnad och jag fick träffa flera kollegor på ölprovning, månadsmöte och middag redan innan jag började. Jag är riktigt taggad!

Kan du berätta lite om din bakgrund inom IT?

– Jag har jobbat inom IT sedan 1998. Först med Windows, Oracle och Unix, och med Linux sedan tidigt 2000-tal. Har haft roller som sysadmin och systemspecialist, och på senare år har jag kallats DevOps. Jag har fokuserat mycket på teknik i alla mina roller, och det är något som jag kommer vilja göra även framöver.

Tycker att senaste åren varit väldigt spännande när vi inom drift har närmat oss utvecklarna. Att arbeta i tvärfunktionella team är både utvecklande och roligt. Man lär sig väldigt mycket av varandra när devops-teamen fungerar som det är tänkt. Jag har jobbat med containerisering sedan 2017 och med Kubernetes sedan 2019, och jag ser fram emot att fokusera ännu mer på det området framöver.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?

– Absolut. Jag älskar tanken på att koden är öppen för alla och att det inte krävs några dyra system för att komma i gång. Att lära sig genom att ”leka” har alltid funkat för mig. Jag vet att ni brukar fråga efter tips om open source-verktyg, och några exempel på saker jag inte klarar mig utan är terminator, tmux och OpenSSH.

Är det bara data som gäller?

– Det är helt klart både ett jobb och intresse, men jag gör annat också! Jag håller min 50-åriga kropp i trim genom joggning och cykelturer. Att umgås med sambon och utflugna barn står också högt på dagordningen. Jag är en allätare inom film och musik. Om jag ska nämna en speciell artist blir det Ana Tijoux för att hylla mitt chilenska arv.

Sists men inte minst. Hur skulle nästa uppdrag se ut om du fick välja helt fritt?

– Jag skulle vilja hamna på ett företag där man förstår att det krävs investeringar i teknik, arbetssätt, kultur och människor för att lyckas med devops. Jag skulle gärna vara med och bygga molninfrastruktur från grunden i en roll som lösningsarkitekt.

Hjärtligt välkommen Hiamal!

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Senaste inläggen

Vill du veta mer?