Andreas Lindhé – Platform Engineer till Conoa

Andreas Lindhé Conoa

Vi välkomnar Andreas Lindhé som gör sin första vecka som konsult på Conoa. Givetvis fångade vi honom för en välkomstintervju.

Andreas kommer senast från Combitech där han har arbetat som Software Engineer och Cloud Solutions TechnologyLeader. Han är en nyfiken tekniker som lägger mycket tid och energi på att hålla sig ajour med de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen. Andreas är 29 år och bor i centrala Göteborg tillsammans med frun Kristina. Han kommer således att tillhöra Conoas konsultgrupp i Göteborg där han går in i rollen som Platform Engineer.

Vi tror att vi har gjort en riktig topprekrytering i Andreas. Han är en framtida stjärna med både stark personlighet och en bred teknisk kompetens, vilket gör honom perfekt lämpad för att både konsulta och utbilda. Vi ser fram emot att se honom blomstra här på Conoa och bidra till vår fortsatta framgång”, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Andreas, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns otroligt spännande att ta mig an nya utmaningar!Jag ser verkligen fram emot att fokusera ännu mer på cloud native och Kubernetes, som jag tror kommer att spela en allt viktigare roll inom IT-branschen framöver. Jag är taggad på att få arbeta med dessa teknologier och utforska nya möjligheter för att leverera vassa lösningar till våra kunder.

Kan du berätta lite om din IT-bakgrund?
– Jag har alltid haft ett stort intresse för teknik och IT. Under min tid på Chalmers blev det mer ”på riktigt” när jag gick ett program inom datateknik. Jag är i grunden en utvecklare, men jag har också ett stort intresse för operations. Under mina år på Combitech har jag gått från att vara utvecklare med fokus på CI/CD till att bli mer renodlad DevOps, där fokuset på Kubernetes har blivit allt större.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Det som lockade mig med Conoa är möjligheten att kombinera längre uppdrag med kortare punktinsatser. En sak som jag tycker är extra rolig är att utbilda. Jag har tidigare hållit kurser inom Git och har även tagit fram en egenutvecklad kurs inom Kubernetes för utvecklare. Jag hoppas att jag inom en snar framtid är flygfärdig för att hålla CKAD-kursen i Conoas regi.

Vilket är ditt drömuppdrag?
– Mitt drömuppdrag skulle vara att ha en DevOps-roll på ett produktbolag som ska splitta sin monolit. Jag skulle gärna kombinera utvecklar- och DevOps-rollen.

Din relation till open souce?
– Jag tycker att open source är viktigt för industrin. Varför uppfinna hjulet igen när man i stället kan utveckla det som redan finns? Jag försöker engagera mig själv genom egna projekt som finns på min GitHub och genom att bidra till andra projekt. Helm är ett av de mer välkända projekten som jag engagerar mig i, och jag har även gjort ett obskyrt litet bidrag till debugging av Linux-kärnan.

Finns det några verktyg du vill tipsa om?
– Jag skulle vilja slå ett slag för Git. Man har oerhört mycket att vinna på att lära sig hur Git fungerar under huven.

Har du några andra hobbies eller intressen förutom teknik?
– Utöver min passion för datorer och teknik, älskar jag att springa i skogen för att rensa tankarna. Jag är också en entusiastisk kaffenörd och letar ständigt efter ovanliga och högkvalitativa bönor. Genom att labba med olika bryggmetoder och tekniker söker jag den ultimata koppen kaffe!

Finns det något annat du vill dela med dig av?
– Jag kan avslöja att jag är smått känd för mina vitsar, men jag sparar mina skämt till kommande månadsmöten! För att avsluta något mer seriöst så brinner jag verkligen för att lära andra hur teknik fungerar och hur man använder den effektivt.

Vi tackar Andreas för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »