Jens Bäckström – Senior System Engineer till Conoa

Jens Bäckström Conoa

Vi är glada över att välkomna Jens Bäckström som denna vecka börjar som konsult på Conoa. Under hans första dag på kontoret i Frösundavik passade vi på att göra en välkomstintervju med Jens.

Jens kommer senast från en Riksantikvarieämbetet där han har arbetat som systemtekniker, DBA och Linux-expert. Jens är en senior tekniker med specialkunskaper inom arkitektur, implementering och drift av IT-infrastruktur.

Jens bor i Visby och kommer att tillhöra Conoas konsultgrupp i Stockholm, där han går in i rollen som Senior System Engineer.

Jens är en mycket erfaren tekniker med djupa kunskaper inom Linux, databaser och lagring. Han är social och trevlig, och har redan kommit igång bra med Kubernetes och Cloud Native. Han har alla förutsättningar för att lyckas utmärkt i konsultrollen här på Conoa, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hej Jens, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Jag är laddad för nya utmaningar och det känns som att jag har kommit till en riktigt trevlig arbetsplats. Alla jag har träffat har varit välkomnande och det är en riktigt bra stämning här på kontoret. Lite nervös är jag allt inför att gå in i rollen som konsult, men med 30-talet kollegor ett Slack-meddelande bort så kommer det nog att gå bra! Jag har tidigare deltagit på Kubernetes Administration-kurs med Kenneth, så jag halvkänner redan ett par av mina nya kollegor.

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Som för så många andra in min ålder började det med Comodore 64 och fortsatte med en 386:a. Senare pluggade jag PC- och systemteknik. Mitt arbetsliv började på Svenska Spels helpdesk där jag gav support kring deras system. Där arbetade jag sedan i olika roller i 11 år. De senaste 11 åren har jag arbetat som Systems Engineer, DBA och Linux-tekniker på Riksantikvarieämbetet. Mot slutet har jag arbetat en hel del med Kubernetes och container-teknologi. Som du förstår byter jag arbetsgivare var elfte år, så nu blir det sannolikt 11 år på Conoa!

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag hoppas att få fokusera på Kubernetes och container-plattformar. Jag vill gärna fördjupa mig i hur databaser och persistent data fungerar i en cloud native-värld, vilket jag tror många kunder kommer att vara intresserade av att veta mer om.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Min dröm är att få designa en CI/CD-plattform med alla tillhörande teknologier från scratch, och gärna att få jobba med både arkitektur/design och implementationen. Jag älskar att jobba i väloljade team där det finns ett driv från personer med mixade kompetenser och deltagare.

Vad är din relation till open source?
– Jag har arbetat med Linux i olika former i över 10 år, och har jobbat väldigt mycket med Postgres. Jag gillar att arbeta både med lösningar från open source-communityt och enterprise-versionerna av produkter.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Oh My ZSH! är bland det första som kommer att installeras på min nya dator!

Har du några fritidsintressen utöver data?
– Back in the days spelade jag ganska mycket, datorn gick varm med Quake och Wolfenstein. Den tiden finns inte längre, men vid väl valda tillfällen blir det lite Diablo.

Sportfiske är mitt stora intresse, och då främst med fokus på havöring. Det är en grym naturupplevelse att gå utmed kusten och när man har hittat den rätta platsen är det bara att kliva ut bland tång och stenar och kasta ut.

Annars blir det självklart mycket tekniknörderi. Jag bygger 3D-skrivare och leker med RC-bilar!

Något mer du vill berätta?
– Jag har bott på Gotland mer eller mindre hela mitt liv. Vi har nyligen flyttat in till Visby där jag bor tillsammans med min fru och två grabbar. Gotland nu på våren och tidig höst är fantastiskt!


Vi tackar Jens för intervjun, säger varmt välkommen till Conoa och ser fram emot att ha ett månadsmöte på (framtida) Visby-kontoret!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »