Crossplane

Crossplane

Crossplane stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 20 april 2023. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Vi gästas av Niklas Engvall som är Kubernetes-konsult på Conoa och fokuserar på Crossplan. Under webbinariet visar Niklas du kan använda Crossplane för att automatisera skapandet av infrastruktur för dina Kubernetes-applikationer, vilket gör att du kan fokusera mer på själva utvecklingen av din applikation. Presentation och demo finns på Niklas Github.

Vad är Crossplane

Crossplane är en öppen källkodslösning för molninfrastruktur som gör det möjligt för användare att definiera och distribuera infrastruktur-som-kod över flera moln. Genom att abstrahera molnleverantörernas API:er och tjänster till en gemensam kodbas, kan Crossplane ge användarna en hög grad av portabilitet i deras applikationer och infrastruktur, så att de kan enkelt flytta sin kod mellan olika molnplattformar utan att behöva ändra sin befintliga kod.

Med Crossplane kan användare också skapa sina egna anpassade paket för att definiera och hantera sina egna infrastrukturtjänster. Detta ger dem möjlighet att anpassa och skala sin infrastruktur efter behov. Crossplane stöder en mängd olika moln, inklusive Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, och mer.

Crossplane är en allt-i-ett-lösning för hantering av molninfrastruktur som är utformad för att göra det lättare för användare att hantera sin infrastruktur på tvärs av molnleverantörer och plattformar, samt att integrera sin infrastruktur med sin befintliga tekniska stack.

Vem passar det för?
Det är särskilt användbart för organisationer som hanterar stora molnbaserade miljöer och som behöver automatisera hanteringen av infrastrukturen för att öka effektiviteten och minska riskerna för mänskliga fel.

Exempel på organisationer som kan dra nytta av Crossplane inkluderar stora företag och organisationer med en betydande molninfrastruktur, molnleverantörer och tjänsteleverantörer som vill erbjuda en mer flexibel och automatiserad tjänsteplattform för sina kunder, och DevOps-team som vill automatisera sin molninfrastrukturhantering och implementera molnbaserade lösningar på ett mer effektivt och säkert sätt.

Läs mer om projektet här.

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på Crossplane? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

MicroK8s – Snacka Kubernetes med Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

MicroK8s

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »