Containerlab

Containerlab

27 oktober var det äntligen dags för nästa avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa, och denna gång kommer vi att fokusera på Containerlab.

Vi har med oss Tony Norlin som är konsult på Conoa. Utöver sin roll som konsult är Tony en av de mest aktiva teknikerna i utvecklingen av vår egna managerade container-plattform. Denna vecka kommer vi att rikta vår uppmärksamhet mot Containerlab, en lösning för att orkestrera och bygga container-baserade nätverkslabbar. Tony kommer att visa hur detta kombinerat med Kind möjliggör att du kan bygga en containerbaserad labbmiljö som kör Kubernetes. Detta är användbart för att utvärdera nya lösningar, som till exempel BGP. Med hjälp av Containerlab ska vi skapa ett Kubernetes-kluster med Cilium som kommunicerar via BGP.

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på Containerlab? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »