Vault by HashiCorp

Vault Dima. Blogg Snacka Kubernetes.

Vault stod på agendan för veckans Snacka Kubernetes med Conoa. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Denna vecka har vi med oss Dima Shtanko som är DevOps Engineer på Conoa. Vi får en presentation av vad Vault är och hur det fungerar. I demon får vi förlja en installation i k8s (Rancher/EKS), installation av cert-manager, konfiguration av PKI-motor och skapande av cert.

Dima presenterar Vault by HashiCorp.

Vault hanterar hemligheter och skyddar känslig data

Med hjälp av Vault kan du skydda, lagra och kontrollera åtkomst till tokens, lösenord, certifikat, krypteringsnycklar för att skydda hemligheter och annan känslig data med ett användargränssnitt, CLI eller HTTP API.

Vanliga use case är Hantering av secrets, kryptera applikationsdata samt autentisering och kontroll av åtkomst över olika cloud och system.

Open Source och Enterprise

Open Source-versionen löser den tekniska komplexiteten i att hantera hemligheter genom att nyttja betrodda identiteter över distribuerad infrastruktur och moln. Enterprise-versionen adderar funktionalitet för att lösa den organisatoriska komplexiteten finns kommer med stora användarbaser. Det löser även utmaningar kring compliance genom funktioner för samarbete och styrning.

Kom igång med Vault

Bästa sättet att lära sig mer om är såklart att testa. På learn.hashicorp.com hittar du guider och tutorials för alla deras produkter, inklusive Vault.

Conoa är partner till HashiCorp och kan ge stöd kring både open source- och enterprise-versioner av produkter som Consul, Terraform, Nomad och Vault. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer.

Missa inte kommande Meetups, anmäl dig här för att vara med live.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »